Yvonnes Yoga
Yoga World
Livet

Påfylld energi

Nu är jag hemkommen efter en vecka i Sälen.
Som en ny människa, ett skönt uppvaknande med påfylld energi. Vart kom energin ifrån? Hur kom den till mig? Via frisk luft, utrensande av tankar? Fysisk aktivitet?

Hur som helst har veckan varit lärorik, nedbrytande och underbar – allt i ett sumelsarium. Nybörjare är vi alla någon gång i livet. Detta att lära sig åka skidor var ett av dessa nybörjartillfällen för mig.
Blandningen i att det var nedbrytande och underbart samtidigt var balansen mellan yin och yang. Dels kunde inte mina tankar vila på annat än att spänna benen, svänga och parera. Dels så var det en sådan skön och upplyftande känsla att till slut ha tagit sig nerför backen gång efter annan, mer eller mindre levande, och tillslut också känna att det var kul. Häftigt! Att våga testa något nytt och utmanande, det finns nog ingen annan euforisk känsla efteråt.

Med det sagt så menar jag inte nu att jag susar fram i backen och är värsta grymma skidåkaren. Men jag är så nöjd med min insats, och det är mer än tillräckligt bra för min egen del. Det är det allra viktigaste, att jag känner tacksamhet över det.

Har du vågat gå utanför din comfort-zone?
Det sägs att inget händer i comfort-zonen, utan att det är först när du vågar gå utanför den som något nytt kan ske, någon utveckling.
Trygghet kontra utmaning. Yin och yang i vardagen.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.