Yvonnes Yoga
Yoga World
LivetOkategoriseradeTanketwistYoga

Positiv – javisst!

Det är ingen självklarhet att vara positiv. Att ha en positiv inställning och utgångspunkt är inget som bara kommer gratis. Det är som med all annan övning. Du blir bra på det du övar på.

Alla kan jobba med sin inställning och det kan göras på olika sätt. Ens mindset ändras inte av sig själv, det är inget som kommer gratis där du en dag bara vaknar upp positiv.
Det är ett ständigt pågående arbete, att mata sig själv med positiva inslag behövs i ett fortsatt flöde. För livet kommer alltid ha sina toppar och dalar. Och det är när du möter den där dalen – för det kommer du göra – så är du förberedd. Du är stabil och kan möta det som kommer, oavsett vad som kommer. För du har övat och fyllt på med rätt bränsle.

De dagar som är extra motiga – dela upp de i timmar, minuter, sekunder. Planera in inslag av saker att göra som du vanligtvis brukar tycka om. För mörkt möter ljust, och ljust möter mörkt. När det mörka infinner sig behöver vi själva ibland föra in det ljusa.

Det är inte varje gång jag ska yoga som jag ens känner för det. Men jag gör det. Jag gör det med vetskapen om att det inbringar mig ljus. Ljus i tillvaron som jag kommer behöva ta av när det så krävs. Som med all annan träning, ta tex. styrketräning. Det är inte alltid kul men det bygger upp kroppen att klara påfrestningar så som när du behöver parera när det är halt eller hålla upp kroppen för en bra hållning.
Så också behöver sinnet och psyket få träning. Träning som yoga, meditation, roliga utflykter, fika med en vän, läsa bok, säga fina saker till dig själv, omge dig med människor du mår bra av – eller vad det nu kan vara som ger dig mer ljus i tillvaron.

Hur gör du för att hitta till det positiva? Vad kan det positiva vara?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.