Yvonnes Yoga
Yoga World
TanketwistYoga

Det är yoga – inget annat

Det finns en hel del i sociala mediers flöden som riktar sig till yoga som jag dessvärre inte kan identifiera mig med utan att känna otillfredsställelse. Jag upplever en prestationsångest kopplat till skyhöga målbilder samt avancerade rörelser och asanas (fysiska positioner). Självklart att utövare av yoga har olika nivåer – men det saknas fortfarande en stor mängd variation där “vardagsutövaren” kommer i skymundan av “eliten” .

Jag menar inte att det är någon tävling om vem eller vilka som syns mest. Vi har alla olika avsikt med att visa upp oss i flödet i sociala medier. Men yogan ska få vem som helst att känna – “yoga är något för mig”, “yoga vill jag prova” eller “yoga känns spännande”!

Yoga handlar om DIG.

Yoga ska inte handla om vad du har på dig eller hur din kropp ser ut. Det ska inte handla om vad du jobbar med, vilket område du bor på eller var du är född eller uppväxt.

Yoga handlar om hur vi alla väljer att se på oss själva. Hur jag behandlar mig själv, hur jag väljer att ta hand om mig själv. Och hur jag sedan väljer att förmedla detta och sprida det till andra. För yoga är kärlek, och kärlek börjar hos dig.

Vart går dina tankar när du yogar? Vart hamnar ditt fokus – till insidan eller utsidan?
Vad känner du att du saknar när du ser hur yogan visas upp i sociala medier?
Hur kan vi alla hjälpas åt för att förmedla en variation av yogan?

1 kommentar

  1. När jag ser bilder på yoga och yogautövare i sociala medier så kan jag känna att jag saknar att vara smal, för det är det du är när du håller på med yoga…
    Jag är en tjockis, jag passar säkert inte in, men jag hittade yogan för några veckor sen tack vare en kollega och det har gett mig en andningspaus i all stress.
    Men bilden av den smala, smidiga tjejen (/killen) som utövar yoga är bilden man ser.
    Inte den sinnesro yogan ger.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.