Yvonnes Yoga
Yoga World

Har du provat affirmationer? Upplyftande och stimulerande ord eller meningar som du upprepar för dig själv för att göda nervbanorna med positiva tankemönster.

Ibland är det som en känsla av falskhet sköljer över mig. Kan jag verkligen ändra mitt mindset och inställning genom att upprepa positiva uttryck? Eller försöker jag intala mig själv att det är det här jag ska tänka fast tankarna egentligen vill styra sig till annat? Känslan och tanken blir inte att förenas, därför blir det kluvet i mig.

“Tankens kraft” är ett välanvänt uttryck med så mycket klokskap och självupplevd erfarenhet bakom. Kan jag vända mitt mindset genom att försöka påverka och rikta mina tankar? Eller som det blir – påverkas mina tankar att börja tänka annorlunda? Det är uppenbart att ju mer positiva tankar du omger dig med, desto fler positiva tankar fastnar och fortsätter leva vidare. Oftast tänker du på det som var det sista du tänkte. Det som ligger överst i tankehögen. Så om du väljer att lagra tankehögen med positiva tankar, då föds fler och den sista tanke du tänkte blir förhoppningsvis positiv.

Det går att styra sina tankar. I alla fall med inställning och attityd, samt massvis av övning. Allt handlar om val. Det är det där då att välja. Att tvinga sig att välja ett annat mindset än vad du är van vid är så klart inget som sker över en natt. Det är så svårt till en början, och det kommer gå upp och ner, kors och tvärs och du kommer behöva jobba med ditt mindset mer eller mindre. Men du kan alltid välja att börja. Det är här affirmationer blir en stor hjälp på traven.

Jag har provat affirmationer där jag också säger dem högt framför en spegel.

”Jag är fin”, ”jag är underbar”, ”jag är smart”, jag klarar detta”, ” jag behöver inte oroa mig, allting löser sig till det bästa”

… kan vara några exempel på affirmationer att använda. Genom spegeln förstärks uttrycket genom att du hör dig säga det och du ser dig själv rakt in i ögonen.
Andra tillfällen är direkt jag går upp på morgonen som ett upprepat mantra mitt i morgonbestyren. Eller innan jag ska sova som en form av meditation.

För mig kan affirmationer vagga in mig i trygghet som kommer inifrån mig själv. Jag behöver inte fundera, tillslut infinner sig den känsla affirmationen först bara gav i ord, nu också ger mig i känslor.
Värt att prova eller hur?

Har du affirmationer du upprepar för dig själv?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.