Yvonnes Yoga
Yoga World
OkategoriseradeTanketwistYoga

Rörelse-meditation

Jag simmade igår några längre längder i badhuset. Ren meditation i rörelse.
Ljuvligt!
Det tog ett tag att få in andning och rörelse i ett flöde, men efter ett tag var det som om hjärnan och kroppen var ett. Himla skönt!
I dagarna två har vi åkt skidor, samma känsla och upplevelse även där.

Yoga är för mig också meditation i rörelse. Jag har upptäckt flera sådana tillfällen där jag går in i rörelsen att tid och rum plötsligt försvinner. Som att bli fast ingen bra bok eller spännande film. Du har inte öga för annat utan åker bara med. Tankarna hamnar i ett vakuum för du är så uppslukad av nuet.
Skidor, simma, jogga, promenera, styrketräna, jympa, pyssla, måla, skriva, läsa, med mera. Det går inte att hamna någon annanstans än i just det du gör för stunden. För hamnar du utanför upplevelsebubblan så blir det du gör svårt att genomföra.

Att utmana kroppen så pass mycket att hjärnans tankeverksamhet behöver sålla bort för att behålla fokus, skapar en meditativ och trygg tillvaro. Denna paus kan skapa lugn och bygga energi, energi som du kan behöva ha vid senare tillfällen.

Vad gör du för meditativt i vardagen?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.