Yvonnes Yoga
Yoga World
LivetVardagsglädje

Vara modig

När var du modig senast? Vad gjorde du då? Vad tänkte du om dig själv?
Vad är att vara modig för dig?

För mig är modig att våga gå utanför sig själv. Att våga utmana sig så att hjärtat slår lite extra. Att våga prioritera sig själv i första rummet samtidigt som andra värderas lika.

Jag gillar att utmanas. Men jag nästan avskyr att vara modig. Hur kommer det sig? Jag blir att förundras av hur det ens går ihop.
Det gör det i och för sig inte heller. Jag inser i efterhand att jag var modig, men där och då i stunden betraktade jag mig själv annorlunda. Den rädda, undanskymda och bortglömda. Som inte tar steget fram utan fegar ur. Tänk vad annorlunda situationen upplevs om jag istället vänder på det och ser mitt mod i det jag gör, även i stunden, i nuet.

Nu åter till den där skidåkningen igen. Men det tål att sägas igen – modet gav mig kraft att njuta. Bättre sent än aldrig.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.