Yvonnes Yoga
Yoga World
LivetYoga

Yoga Games – jag är lyrisk!

Hemkommen efter tre dagar med yoga från morgon till kväll.
Yoga Games i Göteborg 27-29 april, levererade mer än väl! Jag är så glad och tacksam att jag fick vara där. Kan innerligt säga att det var en av de bästa yogiska tillställningarna jag hittills varit med om.

Jag har skrivit om detta inlägg fem gånger nu… Just för att känslan är så svår att återge. Johanna Andersson inledde sitt Global Yoga pass med beskrivningen:

“Prova att kittla dig själv. Visst kittlas det inte? Det är lika som med yoga, det går inte att berätta för någon annan hur det är, du måste uppleva det själv.”

Det var fem olika klasser samtidigt, varmed en föreläsning och en gratisklass. Inför eventet kunde jag läsa om vad de olika klasserna skulle innehålla.
Fredagens utbud skiljde sig från helgens då det var 3 timmars workshops.

Jag fick frågan från Yoga Worlds chefsredaktör Sara, vilken den bästa klassen/föreläsningen var:

Föreläsning – Ulrica Norberg. Hon väver in så mycket mer än filosofin och förhållningssättet i yogan. Forskning och den fysiska effekten utifrån kropp och knopp tas också upp – vilket förstärker hela helhetsbilden av varför detta är ett verktyg för alla oavsett vart man är i livet och vad man går igenom. Budskapet var “livet drabbar dig inte, du är i livet och omfamna det”.

Bästa klassen – Johanna Anderssons yin yoga. Sådan själslig och emotionell beröring har jag aldrig någonsin upplevt. Starkt, fantastiskt och underbart tack vare hennes inlevelse och uttryckssätt för att det som skaver i kroppen står för något – ”How is this perfect”.

Jag gick bland andra på klasser med Malin Berghagen, Karin Björkegren Jones samt Alan och Sarah Finger.
En annan klass som tog mig med storm var “Handstand – smarter not harder” med Elaine De Souza. Jag har inte provat på handstående tidigare med anledning av rädslan för att falla över eller skada mig. Under hennes klass hann jag inte ens reflektera över den rädslan. Elaine skapade sådan trygghet med sina uppvärmande övningar – både fysiska och mentala. Essensen av klassen kändes som

“Rädslan är till för att mötas, det är där den får sitt ansikte och du kan börja hantera den”.

Och jag mötte min, och vågade stå på händer!

Jag är så fylld och påfylld, som att livet kom tillbaka i mig. Har du inte provat Yoga Games – nästa tillfälle är i Malmö.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.