Yvonnes Yoga
Yoga World
TanketwistYoga

Städning av templet

Varje gång jag yogar förundras jag efteråt av hur mycket jag behövde just yogan.
Det är inte alla tillfällen som yogan känns naturlig, välkommen och energigivande.
Men alltid välbehövlig och full med tacksamhet.

Som idag, jag kände motstånd till att ens ställa mig där på mattan.
Jag skulle följa ett program digitalt, vilket kan underlätta det där att bara göra. Du ser hur långt passet är och du kan skumma igenom filmen för att veta vilka övningar du ska göra.
Det var extra skönt att må-bra-tillståndet kom som balsam för själen direkt efter passet.

Passet hade fokus på mindfulness och avslappning:

– let go to let in.

Utandningen symboliserade den utrensande slaggprodukten som kroppen och sinnet behövde göra sig av med. Som att gå ut med soporna.
Inandningen blev tillfället att åter fylla på, inhämta ny energi och skapa nya tankebanor. När du ser den rena omgivningen runt dig efter allt slit av städning från golv till tak.
Jag gillar den typen av bildliga föreställningar av ens tempel/kropp och sinne – omvårdnaden om den som är så välbehövlig trots motståndet som kan infinna sig beroende på dagens status.

Yogan är inte bara fysisk. Det är jag så klart medveten om. Det som ändå får mig att gå från mina tankar ner i kroppen är just nu de fysiska och meditativa asanas. Något som är på uppgång är också andningen – pranayama. Alternativa meditativa och mindfulness tillfällen är njutningen för mig av att vara här och nu. Och känna det också.

Vad gör du när du känner stort motstånd?
Har du några knep för att tillslut komma till mattan?
Vad uppstår i dina tankar när du väl tagit dig dit?

Andra mindfulness situationer som hjälper dig att återgå till nuet?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.