Yvonnes Yoga
Yoga World
Allmänt

Själsligt och kroppsligt

Jag köpte en prenumeration från Soulwork Club redan vid lanseringen i april. Men eftersom jag drogs med en förkylning ett bra tag så startade jag inte förrän nyligen. Så är inne på v.3 av 12 nu med programmet ”Transformation”.

Johanna Hector (fd Andersson) alias @yogajohanna, är en förebild för mig. Jag känner henne inte personligen men allt det jag ser av henne i sociala medier och via Yogobe (yogavideos online) så har hon givit mig något, fått frön att växa i själen på mig. Så valet var enkelt att testa även hennes koncept om träning, kost och det inre välmåendet, som hon gör tillsammans med Paulina Friberg @p.friberg.

Jag vill återge er min resa och vilka effekter detta Transformation-program givit, ger och eventuellt kommer ge mig.

Du utgår från ett kompendium samt en hemsida med din profil. I kompendiet står det om tränings- och kostprogrammet som följer för tre månader. Träningen kan du göra hemma och den följer du via videos i din profil på hemsidan. Så du har alltid koll på exakt hur lång tid träningen tar, när du vill planera in den enligt ditt schema (3 ggr/vecka styrka plus 1 ggr/vecka yoga).

Utöver den fysiska träningen så finns det även delar av träning för det inre välmåendet. Där får du också videos för enkel meditation och andning samt texter med frågeställningar att reflektera över i häftet.

Kostprogrammet utgår från tre nivåer, så den är delvis personligt anpassad med inte uträknad efter dig exakt. I alla nivåer finns uträknad hur mycket du ska äta av protein, fett och kolhydrater under alla dagens måltider, vilket motsvarar en viss energimängd. Det finns både fördelar och nackdelar med det så klart, men för mig personligen är detta riktmärke så mycket bättre än att exakt följa något striktare. Jag vill att detta ska vara flexibelt, utan att behöva tumma alltför mycket på min vanliga livsstil. Kost och träning hör ihop, men jag vill inte få något maniskt eller ohälsosamt beteende som skapar motsatt effekt. Balansen tycker jag detta koncept bidrar starkt till!
Jag har nog aldrig varit så mätt som jag är hela tiden. Tidigare åt jag alldeles för lite proteiner och fick för lite energi till träningen. Trötthet berodde alltså på låg energinivå snarare än bara för lite sömn.
Recepten väljer du själv.

Det var hårdfaktan så ni fick en bild av konceptet – ni kan läsa om alla detaljer här hos Soulwork Club.

Inför starten v.1 förberedde jag mig i två dagar – jag läste kompendiet och botaniserade mig i min profil på hemsidan, valde ut recept och handlade maten. Jag lagade luncher och middagar klart för första veckan, planerade träningen och val av frukost.

Första veckan kändes tung. Jag hade ställt in mig på att det skulle bli tufft, där den största utmaningen låg i upplägget av kosten. Jag hade svårt att till en början hitta rätt nivå. Behövde trycka i mig, och var ständigt mätt. Jag hade ju ännu inte vant kroppen vid det behovet av det stora energiintaget. Men successivt hittade jag suget på morgonen för frukost, mättnad till kvällen och inget sug efter socker.
Den största skillnaden hittills är att jag är inte uppblåst på eftermiddagar/kvällar längre! Sover ännu bättre, även fast jag sov bra innan, så är det också en skillnad jag märker att kroppen vill sova och då gärna mer än 8h.

Blev ett långt första inlägg. Men, fortsättning följer..!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.