Yvonnes Yoga
Yoga World
Livet

Måndagspepp

Hoppas du fått en härlig start på veckan! Jag började min måndag med lämning av tre barn på två olika ställen, glada i hågen att äntligen få komma tillbaka till vänner och rutiner. Jag är så tacksam över att de får vara bland personer de tycker om, där de mår bra och får utvecklas, varje dag.

 

Det kanske kan tyckas tjatigt, men nu fick jag blodad tand för skidåkning! Denna härliga eufori sitter fortfarande kvar. Frågan är nu hur jag ska bevara den..?
För oftast blir det att man nästan kommer in i ekorrhjulet med en gång efter ledigheten. Stressen sätter sig direkt både i kropp och själ. Hur förhindrar man det?

För mig fysiskt just här och nu så har jag inga som helst spänningar, underbart skönt. En utmaning hädanefter är alltså att bevara denna avspändhet.
Knakade till extra i höft och svank i ett av fallen i skidbacken, så det måste gjort gott för de låsta spänningarna, haha!

Hur gör du för att behålla semestermoodet? Både för kropp och sinne?
Som efter helgen, att känna att måndag och fredag inte är så långt ifrån varandra.

Som en början på detta har jag ikväll gått på ett yogapass. Ett energipass med mycket flow. Känner mig fortsatt mjuk i kroppen av just det. Jag går tyvärr inte lika ofta på andras yogapass som jag önskar. Så när jag väl gör det är det extra lyxigt! Underbar vardagsglädje.

Ett annat sätt för mig att bevara semestermoodet är att skapa tid för reflektion efter dagens slut. Jag har märkt att jag kan upptäcka mönster i tidigt skede som kan komma att skapa negativa påfrestningar vilka jag annars inte är så medveten om. Det kan handla om hur jag förbereder mig för nästa dag, hur jag bemöter barnen i morgonrutinen eller vad jag gör innan jag går och lägger mig.

Det finns så mycket mer att skriva om detta, vi får ta upp ämnet snart igen – hur vi vänder måndagsdepp till måndagspepp!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.