Yvonnes Yoga
Yoga World
OkategoriseradeTanketwistYoga

När sinnet strejkar

Jag har under många år varit stel. Inte bara stel som i att mina muskler inte upplevs som smidiga. Utan stel som i att jag spänt mig under lång tid och samlat mental energi till fysisk begränsning – främst kring höfter, baksida kropp axlar, nacke och skuldror.

Typiska områden som ansamlat oro, stress och spänningar.

Jag pressade kroppen till träningsformer jag tyckte var roliga, men som belastade min kropp fel. Eftersom jag blev glad av den träningen pressade jag min kropp att fortsätta. Trots ökad stelhet och smärta på baksida av kroppen så förstod inte sinnet att kroppen strejkade.

Jag började lära känna min kropp på nytt genom yogan. I yogan kunde jag pressa kroppen, men bara mentalt. Kroppen begränsades av tekniken i yogan, sakta sakta fick det gå för att mjuka upp de utsatta områdena i kroppen att öka på rörligheten.
Jag är fortfarande där – och jag ser nu nästan dagligen resultat. Resultat i att genom att jag jobbar med spänningarna på två fronter, både genom sinnet (mentalt) och genom kroppen (fysiskt) så kan andning och rörelse förenas lättare. Jag har blivit smidigare, samtidigt har jag längs vägen fått släppa mentala spänningar och därigenom kommit till grunden för problemet. För fortsätter sinnet spänna sig, så fortsätter också kroppen strejka.

Pressar du din kropp? Hur då och varför då?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.